Jobs – Gondolkozz másképp

Steve Jobs, az Apple alapítója és elnöke a számítástechnika egyik megújítójaként vonult be az iparág történetébe és a köztudatba. A róla készült életrajzi filmben Ashton Kutcher megformálásában követhetjük nyomon pályafutásának főbb állomásait, a sikereket, a bukást és a nagy visszatérést.

Én sose szerettem az Apple termékeit, leginkább azért mert a termékek tudása és ára között hatalmas szakadékot véltem felfedezni. Úgy gondoltam, hogy az egész semmi másról nem szól mint a minél több profit megszerzéséről.

Aztán megnéztem ezt a filmet, és rádöbbentem, hogy Jobsnak sose a pénz volt a fontos, hanem van benne valami tűz, ami életre keltette magát az Applet és e nélkül a tűz nélkül az egész elillan.

Megértettem, hogy e tűz nélkül az ember soha sem lehet sikeres semmiben, mert ez a tűz az, ami addig hajtja az egyént amíg véghez nem viszi az ötletét.

Érdemes megnézni a filmet, megdöbbentő, hogy az ember előrelépéséhez mekkora kitartásra, akaraterőre, hitre van szükség. Azt hiszem az emberek e dolgok hiánya miatt nem mernek belevágni nagy dolgokba, temetik el az álmaikat.

Link